Polityka prywatności

Polityka Prywatności opisuje kwestie związane z korzystaniem z strony  weilandt-elektronik.pl

Administratorem Twoich danych osobowych jest Weilandt Elektronik Spółka z Ograniczoną Odpowiedzialnością̨ z siedzibą  42-600 Tarnowskie Góry, ul Piernikarczyka 35, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000311978,NIP 5751844847, REGON 240948279

Twoje dane będą przetwarzane w celu przesyłania ofert handlowych, wycen, informacji produktowych dotyczącymi nowości, promocji czy wyprzedaży oraz informacji dotyczących wydarzeń z życia firmy Weilandt Elektronik które według Nas będą najlepiej dopasowane do twoich zainteresowań, jak również ewentualnych zamówień.

W kwestii danych osobowych możesz kontaktować się z nami pod adresem rodo@weilandt-elektronik.pl

W związku z przetwarzaniem przez nas Twoich danych osobowych, przysługują Ci następujące uprawnienia:

– usunięcia danych osobowych
– dostępu do swoich danych osobowych
– uaktualnienia swoich danych osobowych
– przeniesienia danych osobowych
– ograniczenia przetwarzania danych osobowych

Każdy użytkownik może wnieść sprzeciw wobec przetwarzania swoich danych osobowych.

Aby skorzystać z powyższych uprawnień, należy kontaktować się z nami pod adresem rodo@weilandt-elektronik.pl

Usuniecie, ograniczenie, przeniesienie oraz zgłoszenie sprzeciwu względem przetwarzania danych będzie miało wpływ na świadczone usługi i prawdopodobnie będzie skutkować uniemożliwieniem wykonania usług w sposób prawidłowy.

Użytkownik powinien zdawać sobie sprawę̨ z tego, ze jego dane przetwarzane są̨ wyłącznie na potrzeby realizacji zamówienia oraz dostarczenia mu oferty handlowej.

Przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do ograniu nadzorczego Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych) co do przetwarzania Twoich danych osobowych.

Nie przekazujemy twoich danych osobą trzecim ani do państw trzecich tj. poza obszar Unii Europejskiej ani obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

Twoje dane nie są przez nas wykorzystywane do podejmowania decyzji opartych na  zautomatyzowanym przetwarzaniu danych, a które mogłyby mieć wpływ na Twoja sytuację prawną lub wywołać dla Ciebie inne podobne doniosłe skutki.

Podanie przez Ciebie danych osobowych jest zawsze dobrowolne, ale niezbędne, by wypełnić formularz zgłoszenia naprawy czy po prostu  w celu skontaktowania się z nami.

Gwarantujemy Ci poufność wszelkich przekazanych nam danych osobowych. Zapewniam podjęcie wszelkich środków bezpieczeństwa i ochrony danych osobowych wymaganych przez przepisy o ochronie danych osobowych. Dane osobowe są gromadzone z należytą starannością i odpowiednio chronione przed dostępem do nich przez osoby do tego nieupoważnione.

 

Powierzamy przetwarzanie danych osobowych następującym podmiotom:

1. Firmy kurierskie w celu dostarczenia towaru do klienta:

– TNT Express Worldwide (Poland) sp. z o.o. ul. Annopol 19, 03-236 Warszawa

– DPD  Polska sp. z o.o. ul. Mineralna 15, 02-274 Warszawa

– DHL PARCEL POLSKA sp. z o.o. ul. Osmańska 2, 02-823 Warszawa

2. Biuro Rachunkowe w celu obsługi księgowej w ramach, którego przetwarzane są dane osób/firm, dla których zostaje wystawiona faktura w związku z zakupem usługi lub produktu.

– Biuro Rachunkowe “FK” Sp.z o.o. ul. Józefa Korola 44 A, 42-600 Tarnowskie Góry

3. Administrator serwera pocztowego oraz administrator serwera firmowego

– KK Project Krzysztof Kluba, ul.Kuźniczka 98, 42-160 Krzepice

– ABEKS, ul. Dąbrowskiego 46, 42-160 Krzepice

Wszystkie podmioty, którym powierzam przetwarzanie danych osobowych gwarantują stosowanie odpowiednich środków ochrony i bezpieczeństwa danych osobowych wymaganych przez przepisy prawa.

 Faktury. Jeżeli w związku ze złożonym zamówieniem wystawiamy Ci fakturę, to w tym celu przetwarzam Twoje dane w zakresie niezbędnym do wystawienia faktury. Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych w tym przypadku jest wypełnienie prawnego obowiązku wystawienia faktury. Ponadto, wszystkie wystawione faktury uwzględniane są w dokumentacji księgowej, w związku z czym Twoje dane w sposób naturalny będą przetwarzane w ramach tej dokumentacji przez okres czasu wymagany przez przepisy prawa.

 Zwroty i reklamacje. Podczas zwrotu i  składaniu reklamacji, przekazujesz nam dane w niej zawarte, a my przetwarzam te dane w celu realizacji procedury zwrotu lub procedury reklamacyjnej.

Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych jest w tym przypadku wypełnienie przez nas prawnych obowiązków związanych z procedurą reklamacyjną.

Formularz kontaktowy Kontaktując się z nami za pośrednictwem formularza kontaktowego, w sposób naturalny przekazujesz nam swój adres e-mail jako adres nadawcy wiadomości. Ponadto, w treści wiadomości możesz zawrzeć również inne dane osobowe.

Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych w takim przypadku jest Twoja zgoda wynikająca z zainicjowania ze mną kontaktu.

Twoje dane osobowe przekazywane nam w ramach kontaktu e-mailowego przetwarzane są wyłącznie w celu kontaktu z Tobą. Treść korespondencji może podlegać archiwizacji. Korespondencja przechowywana jest na serwerze skrzynki pocztowej.

Kontakt e-mailowy. Kontaktując się z nami za pośrednictwem poczty elektronicznej, w sposób naturalny przekazujesz mi swój adres e-mail jako adres nadawcy wiadomości. Imię i nazwisko, w treści wiadomości możesz zawrzeć również inne dane osobowe.

Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych w takim przypadku jest Twoja zgoda wynikająca z zainicjowania z nami kontaktu.

Twoje dane osobowe przekazywane mi w ramach kontaktu e-mailowego przetwarzane są wyłącznie w celu kontaktu z Tobą. Treść korespondencji może podlegać archiwizacji. Korespondencja przechowywana jest na serwerze skrzynki pocztowej.

Formularz zapisu. Zapisując się na dany formularz, przekazujesz nam swoje dane osobowe w zakresie adresu e-mail. Ponadto, w systemie odnotowywany jest adres IP, z wykorzystaniem którego zapisałeś się na dany formularz.

Dane zostają zapisane w bazie systemu i przechowywane są w niej przez cały okres przesyłania do Ciebie informacji zgodnych ze  zgodą wyrażona na formularzu. Dane zostaną usunięte z bazy, gdy zrezygnujesz z jego otrzymywania.

Twoje dane są w tym przypadku przetwarzane na podstawie Twojej zgody udzielanej podczas zapisu na formularz. Dane przetwarzane są wyłącznie w celu przesyłania Ci odpowiednich treści wskazanych podczas zapisu na formularz.

Pliki cookies i inne technologie śledzące

Nasza strona, podobnie jak niemal wszystkie inne strony internetowe, wykorzystuje pliki cookies, by zapewnić Ci najlepsze doświadczenia związane z korzystaniem z niej.

Cookies to niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na Twoim urządzeniu końcowym (np. komputerze, tablecie, smartfonie), które mogą być odczytywane przez mój system teleinformatyczny.

Cookies pozwalają mi:

  • zapewnić prawidłowe funkcjonowanie strony jakiego oczekujesz,
  • poprawić szybkość i bezpieczeństwo korzystania ze strony,
  • ulepszać funkcje dostępne dla Ciebie na stronie,
  • korzystać z narzędzi analitycznych,
  • korzystać z narzędzi marketingowych,
  • wyświetlać na stronach filmy z serwisu YouTube,

 

Więcej szczegółów znajdziesz poniżej.

Zgoda na cookies. Podczas pierwszej wizyty na stronie wyświetlana jest Ci informacja na temat stosowania plików cookies. Zaakceptowanie i zamknięcie tej informacji oznacza, że wyrażasz zgodę na wykorzystywanie plików cookies zgodnie z postanowieniami niniejszej polityki prywatności. Zgodę zawsze możesz wycofać, usuwając pliki cookies oraz zmieniając ustawienia plików cookies w Twojej przeglądarce

Jak zmienia się ustawienia w najbardziej popularnych wyszukiwarkach:

  • Google Chrome

Należy kliknąć na menu (w prawym górnym rogu), zakładka Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane. W sekcji „Prywatność” trzeba kliknąć przycisk Ustawienia treści. W sekcji „Pliki cookie” można zmienić następujące ustawienia plików Cookie:

  • Usuwanie plików Cookie,
  • Domyślne blokowanie plików Cookie,
  • Domyślne zezwalanie na pliki Cookie,
  • Domyślne zachowywanie plików Cookie i danych stron do zamknięcia przeglądarki
  • Określanie wyjątków dla plików Cookie z konkretnych witryn lub domen
  • Internet Explorer 6.0 i 7.0

Z menu przeglądarki (prawy górny róg): Narzędzia > Opcje Internetowe > Prywatność, przycisk Witryny. Suwakiem ustawiamy poziom, zmianę zatwierdzamy przyciskiem OK.

  • Mozilla Firefox

Z menu przeglądarki: Narzędzia > Opcje > Prywatność. Uaktywnić pole Program Firefox: „będzie używał ustawień użytkownika”. O ciasteczkach (cookies) decyduje zaznaczenie – bądź nie – pozycji Akceptuj ciasteczka.

  • Opera

Z menu przeglądarki: Narzędzie > Preferencje > Zaawansowane. O ciasteczkach decyduje zaznaczenie – bądź nie – pozycji Ciasteczka.

  • Safari

W menu rozwijanym Safari trzeba wybrać Preferencje i kliknąć ikonę Bezpieczeństwo.
W tym miejscu wybiera się poziom bezpieczeństwa w obszarze ,,Akceptuj pliki cookie”

Pamiętaj jednak, że wyłączenie plików cookies może powodować trudności w korzystaniu ze strony, jak również z wielu innych stron internetowych, które stosują cookies.

Cookies własne. Pliki cookies można podzielić na własne oraz pochodzące od podmiotów trzecich. Jeżeli chodzi o cookies własne, wykorzystuję je w celu prawidłowego działania strony.

Cookies podmiotów trzecich. Nasza strona, podobnie jak większość współczesnych stron internetowych, wykorzystuje funkcje zapewniane przez podmioty trzecie, co wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies pochodzących od podmiotów trzecich. Wykorzystanie tego rodzaju plików cookies zostało opisane poniżej.

Analiza i statystyka. Wykorzystujemy cookies do śledzenia statystyk strony, takich jak liczba osób odwiedzających, rodzaj systemu operacyjnego i przeglądarki internetowej wykorzystywanej do przeglądania strony, czas spędzony na stronie, odwiedzone podstrony etc. Korzystam w tym zakresie z narzędzia Google Analytics. Zbierane w tym zakresie informacje są całkowicie anonimowe i nie pozwalają na Twoją identyfikację. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC dotyczące usługi Google Analytics.

Korzystanie z usług Google Analytics wiąże się z zaimplementowaniem w kodzie naszej strony udostępnionego przez Google kodu śledzącego (tzw. tracking code). Kod ten bazuje na plikach cookies, ale może wykorzystywać również inne technologie śledzące.

HotJara. Wykorzystuje cookies do śledzenia zachowania użytkowania na stronie nagrywając ich ruchy myszką. Zbierane w tym zakresie informacje są całkowicie anonimowe i nie pozwalają na Twoją identyfikację. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Hot Jara.

Korzystanie z usług HotJara wiąże się z zaimplementowaniem w kodzie naszej strony udostępnionego przez HotJara kodu śledzącego (tzw. tracking code). Kod ten bazuje na plikach cookies, ale może wykorzystywać również inne technologie śledzące

Marketing. Korzystam z narzędzi marketingowych Facebooka, by kierować do Ciebie reklamy w tym serwisie. W tym celu zaimplementowalismy w kodzie platformy Pixel Facebooka, który zapamiętuje Twoje odwiedziny. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Facebook.

Korzystam także z narzędzi marketingowych Google Adwords, by kierować do Ciebie reklamy w tym serwisie. W tym celu zaimplementowałem w kodzie platformy odpowiedni kod, który zapamiętuje Twoje odwiedziny. W tym celu wykorzystywane są pliki cookies firmy Google LLC, w tym Google Adwords.

Filmy z serwisu YouTube. Na stronie osadzam filmy pochodzące z serwisu YouTube. Wyświetlając taki film, godzisz się na wykorzystywanie plików cookies firmy Google LLC dotyczących usługi YouTube.

Funkcje społecznościowe. Zapewniam możliwość korzystania z funkcji społecznościowych, takich jak udostępnianie treści w serwisach społecznościowych. Korzystanie z tych funkcji wiąże się z wykorzystywaniem plików cookies administratorów serwisów społecznościowych takich jak Facebook, LinkedIn.

Logi serwera

Korzystanie ze strony wiąże się z przesyłaniem zapytań do serwera, na którym przechowywana jest strona. Każde zapytanie skierowane do serwera zapisywane jest w logach serwera.

Logi obejmują m.in. Twój adres IP, datę i czas serwera, informacje o przeglądarce internetowej i systemie operacyjnym z jakiego korzystasz. Logi zapisywane i przechowywane są na serwerze.

Dane zapisane w logach serwera nie są kojarzone z konkretnymi osobami korzystającymi ze strony i nie są wykorzystywane przeze mnie w celu Twojej identyfikacji.

Logi serwera stanowią wyłącznie materiał pomocniczy służący do administrowania stroną a ich zawartość nie jest ujawniana nikomu poza osobami upoważnionymi do administrowania serwerem.

Wyszukiwanie
Nasz adres
Weilandt Elektronik Sp. z o.o.
ul. Piernikarczyka 35
42-600 Tarnowskie Góry
Kontakt

Tel.: +48 34 3563552
Fax: +48 34 3561440
e-mail: serwis@weilandt-elektronik.pl

© Weilandt Elektronik 2017